• +45 6079 7112
  • info@scanled.dk

TMA fra Stuer-Egghe

TMA fra Stuer-Egghe

TMA fra Stuer-Egghe i Belgien

ScanLED ApS bygger og servicerer TMA-systemer fra Stuer-Egghe i Belgien. TMA står for Truck Mounted Attenuator og betyder på dansk "Lastbilmonteret påkørselsdæmper". Tanken bag TMA er primært at beskytte vejarbejdere og f.eks. redningsmandskab der arbejder på vejen, men i høj grad også at beskytte bilisten der i værste fald påkører lastbilen. Systemet bruges i dag over hele verden og selv her i Danmark har det flere gange vist sit værd.

Godkendt i Europa

Stuer-Egghe's historie strækker sig tilbage til 1978 og de er i dag blandt de førende specialister inden for TMA-systemer og udvikling af disse. Der ligger et kæmpe arbejde bag en godkendt TMA og alt hvad Stuer-Egghe leverer er naturligvis godkendt efter den gældende norm NCHPR350 TL3-53. Derfor må "Julietta", som er Stuer-Egghe's navn på TMA-systemet, bruges over hele Europa.

Hook-On beslag

Lastbilen der skal bære TMA'en monteres med det medfølgende beslag fra Stuer-Egghe. Der laves en bære-buk til selve beslaget og denne boltes på chassiset. Når dockingstationen med modparten til beslaget skal hænges på, foregår det i teorien ligesom med et kranbeslag (hænger i to aksler for oven og sikres med yderligere to i bunden). Systemet kan forholdsvis nemt afmonteres.

TMA Dockingstation

Puden er monteret på en dockingstation der er beregnet til at kunne tage trykket fra påkørslen. Dockingstationen er lavet af svært stål og indeholder hydraulikstationen til at hæve og sænke puden. Selve beslaget der skal møde modparten på lastbilen er lavet ud i ét med dockingstationen. Fra fabrikken er der monteret et nødstop samt nødbetjening på dockingstationen.

TMA Styresystemer

Vores TMA-systemer betjenes fra kabinen med enten en trådløs eller kabelført fjernbetjening. Afhængigt af om det er til en "blå" TMA der skal bruges til udrykning eller en "gul" TMA til vejarbejde, så kan vi tilbyde forskellige løsninger. Der kan leveres en simpel løsning med LED-indikator ved tasterne eller f.eks. Stuer-Egghe's egen fjernbetjening, med en stor 8" trykfølsom farveskærm.

Tilvalg til TMA

De fleste TMA-systemer leveres med den blå drejepil (D15). Det er en meget almindelig og generelt velfungerende løsning, men til de kunder som ønsker noget andet - kan vi bl.a. tilbyde VMS tavler (Variable Message Sign) med LED eller som et prisme-skilt. VMS-tavlerne er smarte og kan f.eks. leveres som RGB (kan vise alle farver) og skrive tekst m.m., hvor prisme-skiltet kan vise 3 tavler, med minimalt strømforbrug.

Flere TMA versioner

I Danmark benytter vi TMA og afspærringsvogne med en højde på 4m. Stuer-Egghe laver flere forskellige lande-specifikke versioner, hvor højden på tavlen bl.a. kan komme helt op i 8m. Fordelen ved den høje model er at det giver bilisterne helt op til 4 gange så lang tid til at skifte bane, fordi den kan ses det længere væk. Vi kan også levere en "Slider" version (kassette) med en højde på 5,6m.

Download PDF datablade og kataloger nedenfor:

2R-TMA (DK)

TMA Basic

TMA Max

TMA Large

Besøg også Stuer-Egghe’s hjemmeside: https://www.stuer-egghe.be/